ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Η ανάσχεση των λαθρομεταναστών και τα αμείλικτα ερωτήματα

Του Νίκου Ιγγλέση

05/03/2020
4.7
(18)

Όταν η, καθοδηγούμενη από την Τουρκία, «άοπλη εισβολή» των λαθρομεταναστών έτεινε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κυβέρνηση (ΚΥΣΕΑ) αναγκάστηκε να εξαγγείλει ορισμένα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Η εξαγγελία των μέτρων δημιούργησε ικανοποίηση (κάλιο αργά παρά ποτέ)  αλλά και πολλά ερωτήματα στους ιθαγενείς κατοίκους αυτής της χώρας. Αυτά τα ερωτήματα απειλούν την αξιοπιστία του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, γιατί αμφισβητούν την επάρκεια και την ικανότητά του να προστατεύσει εγκαίρως και αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Καταγράφουμε τα μέτρα κατά των λαθρομεταναστών και τα ερωτήματα που δημιουργούνται σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης :

1ον. Αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλασσίων, συνόρων από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

 Γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέχρι σήμερα δε φυλάσσονταν τα σύνορα; Γιατί αφέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, πάνω από 1.200.000, να εγκατασταθούν στη χώρα και στη συνέχεια, σ’ ένα τμήμα από αυτούς, χορηγήθηκε η ελληνική ιθαγένεια; Γιατί τα μικρά και αδύναμα Σκόπια, η Βουλγαρία καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σφραγίσει ουσιαστικά τα σύνορά τους και η Ελλάδα δεν μπορούσε μέχρι τώρα να σφραγίσει τουλάχιστον τον Έβρο;

2ον.  Την προσωρινή αναστολή , για ένα (1) μήνα, από την ημέρα λήψης της παρούσης απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

Γιατί το μέτρο αυτό δεν ελήφθη νωρίτερα; Γιατί μόνο για ένα μήνα; Μήπως, για να μη μας «μαλώσουν» οι Ευρωπαίοι ότι παραβιάζουμε τα δικαιώματα των «προσφύγων»; Μετά το μήνα θα επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση; Γιατί έπρεπε να δημιουργηθούν τα άθλια Hot-Spots και να σχεδιάζονται πέντε ημίκλειστα κέντρα των 20.000 ατόμων στα νησιά για τους αιτούντες άσυλο; Γιατί αφέθηκαν, επί χρόνια, να καταστρέφονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Γιατί έπρεπε πρώτα τα ΜΑΤ να επιχειρήσουν να κάμψουν τις αντιδράσεις των νησιωτών που υπερασπίζονταν τον τόπο τους;

3ον. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Γιατί το μέτρο δεν έχει ληφθεί εδώ και χρόνια; Γιατί δημιουργήθηκαν ανά την επικράτεια «συνοικίες» και «χωριά» αλλοεθνών; Γιατί νοικιάζονται κατοικίες και δίνονται επιδόματα – προπληρωμένες κάρτες στους αιτούντες άσυλο για να διαβιούν στη χώρα; Αυτό δεν αποτελεί «μαγνήτη» για περισσότερες αφίξεις; Γιατί δε χορηγούνται οι ίδιες παροχές στους αναξιοπαθούντες Έλληνες; Τι θα γίνει με αυτούς που δε θα είναι δυνατή η επαναπροώθησή  τους;

4ον. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT, με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας που συνιστούν και σύνορα της ΕΕ.

Γιατί ζητάμε τη βοήθεια των ξένων για τη φύλαξη των συνόρων μας; Ομολογούμε ότι είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε την ελληνική επικράτεια; Δε γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα η FRONTEX δεν αποτρέπει τις αφίξεις αλλά λειτουργεί ως επιτροπή υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης των λαθρομεταναστών; Δε γνωρίζουμε ότι η FRONTEX και η RABIT έχουν κληθεί από το 2015 στην Ελλάδα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα;

5ον. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Τι ακριβώς θα μας προσφέρει η ΕΕ, οικονομική βοήθεια (350 εκ.) για να συντηρούμε τους λαθρομετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας, μήπως λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης ή εκκλήσεις για διατήρηση, της πρακτικά νεκρής, Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016; Μήπως η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει τον κ. Ερντογάν προκειμένου αυτός να σταματήσει τις υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου; Τι θα γίνει με τους 112.000 μετανάστες (71.000 στην ενδοχώρα και 42.000 στα νησιά), που σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ ήταν εγκλωβισμένοι, στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, στην Ελλάδα; Σημειώνεται ότι ο αριθμός αποτελεί απλή εκτίμηση  γιατί δεν υπάρχει κεντρική καταγραφή. Μήπως οι χώρες της ΕΕ πειστούν να αποδεχτούν μια ισότιμη κατανομή των μεταναστών – εποίκων στα εδάφη τους;

Τα κυβερνητικά μέτρα ελήφθησαν όταν «ο κόμπος έφτασε στο κτένι», δηλαδή, πολύ καθυστερημένα. Από το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο έχουν συλληφθεί  244 άτομα που πέρασαν παράνομα τα σύνορα στον Έβρο. Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης προκειμένου να απελαθούν, μαζί με όσους, το ίδιο διάστημα, αποβιβάστηκαν στα νησιά του Αιγαίου. Γιατί αλήθεια τώρα μόλις άρχισε να εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία;

Δυστυχώς ο εποικισμός της Ελλάδας από αλλοεθνείς – αλλόθρησκούς πληθυσμούς θα συνεχισθεί, γιατί αυτό επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση που υλοποιείται από την ΕΕ. Τα μέτρα αποτελούν ένα αναγκαίο «διάλλειμα» εν’ όψη εξαιρετικών συνθηκών. Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού στον ελλαδικό χώρο θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα με ηπιότερους ρυθμούς, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όποιος εισέρχεται νόμιμα στη χώρα και κάνει αίτηση για άσυλο αλλά και όποιος έμπαινε παράνομα θα μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια σε 7 χρόνια. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σ’ αυτήν την πολυπολιτισμική κοινωνία οι Έλληνες θα αποτελούν μία από τις διάφορες εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές μειονότητες. Εκτός εάν λειτουργήσουν εγκαίρως τα αντανακλαστικά επιβίωσης του έθνους.

Στις 4-3-20 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απηύθυνε μήνυμα προς τους μετανάστες : «Μην επιχειρείτε να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα, δε θα τα καταφέρετε και αναλαμβάνετε ακέραια την ευθύνη των επιλογών σας». Η δήλωση αυτή θα ισχύσει μόνο για ένα μήνα ή αποτελεί επανακαθορισμό της μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής; Σύντομα θα το διαπιστώσουμε.

Παράλληλα όμως υπάρχει ύψιστος κίνδυνος η Τουρκία να μεθοδεύσει, με τη χρήση ειδικών δυνάμεων και μέσων, την ξαφνική εισβολή μεγάλου αριθμού μεταναστών για να ανατρέψει την ελληνική πολιτική ανάσχεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση μέχρι πού είναι αποφασισμένη να φτάσει η κυβέρνηση; Θα χρησιμοποιήσει τα όπλα για να υπερασπιστεί τα σύνορα ή όχι; Κανένας δεν εύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και πρέπει η αντίδραση να είναι προαποφασισμένη. Αν π.χ. 3.000 άνθρωποι μπουν έστω 100 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, τότε όλα θα έχουν καταρρεύσει.

Υ.Γ. Γιατί τις τελευταίες μέρες χάθηκαν από την επικαιρότητα οι προπαγανδιστές της πολυπολιτισμικότητας και οι κάθε είδους ανθρωπιστές, δικαιωματιστές – αλληλέγγυοι των μεταναστών; Όλοι αυτοί που ζητούσαν από το χρεοκοπημένο κράτος να προσφέρει σπίτια, να βρει εργασία, να εξασφαλίσει σχολεία και να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον κάθε έποικο, από την Ασία και την Αφρική, που έφτανε στην Ελλάδα;

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιράσου το άρθρο: