Η Ελλάδα και η Κύπρος – οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνους – βρίσκονται αντιμέτωπες, μ’ ένα συνδυασμό θανάσιμων απειλών. Αυτό που διακυβεύεται, μέσα στο σημερινό εθνοκεντρικό, πολυπολικό, άναρχο και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο, είναι αν οι Έλληνες θα επιβιώσουν ως ελεύθερο και ανεξάρτητο έθνος ή θα καταστούν αναλώσιμοι και θα υποταχθούν – διαλυθούν από υπέρτερες δυνάμεις.
Η ουσιαστική χρεοκοπία, το 2010, μέσα στην Ευρωζώνη οδήγησε στα Μνημόνια τα οποία προκάλεσαν την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, την αύξηση της ανεργίας, τη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του λαού, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, την εκποίηση σε ξένους στρατηγικών υποδομών και επιχειρήσεων, την πληθυσμιακή συρρίκνωση (μείωση γεννήσεων – ελληνική μετανάστευση), ενώ επιταχύνθηκε η δημογραφική αλλοίωση με την εγκατάσταση στο ελληνικό έδαφος πρόσθετων αλλοεθνών – αλλόθρησκων πληθυσμών.
Η εκχώρηση της νομισματικής ανεξαρτησίας στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ), με την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ το 2002, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δυσθεώρητου συναλλαγματικού χρέους το οποίο έχει υποδουλώσει, για πολλές δεκαετίες, τη χώρα στους δανειστές. Η υποδούλωση δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση αλλά και γεωπολιτική. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλοι οι συντελεστές ισχύος του Ελληνισμού καταρρέουν, εδώ και χρόνια, με γεωμετρική πρόοδο.
Από την πλευρά της, η νεο-οθωμανική – αναθεωρητική Τουρκία εκμεταλλευόμενη την ελληνική αδυναμία προωθεί τα επεκτατικά σχέδιά της στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Κανένα διεθνές δίκαιο και καμιά συμμαχία (ΕΕ – ΝΑΤΟ – Ενεργειακή Συνεργασία στην Α. Μεσόγειο κλπ) δε θα προστατεύσει τον Ελληνισμό από την τουρκική λαίλαπα όταν, πολύ σύντομα, θα έχει ανατραπεί αποφασιστικά ο συσχετισμός ισχύος στο ελληνοτουρκικό σύστημα. Οι Έλληνες θα είναι ανίσχυροι και μόνοι τους.
Οι πολιτικές ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία είναι κατώτερες των απαιτήσεων επιβίωσης του έθνους. Αδυνατούν ή δε θέλουν να αντιληφθούν το μέγεθος των απειλών που συσσωρεύονται. Αδυνατούν να προετοιμάσουν την αντίσταση του Ελληνισμού. Δειλές, φοβικές, ανίκανες και αφελείς έχουν εκχωρήσει τη διαχείριση των ύψιστων εθνικών συμφερόντων στις ξένες δυνάμεις που ελέγχουν τη χώρα, μέσω του νομίσματος και του χρέους. Οι πολιτικές ηγεσίες αναλώνονται στην καθημερινή μικροκομματική διαχείριση και τη ψηφοθηρία με μοναδικό στόχο τη χειραγώγηση των πολιτών κατά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η Ελληνική Αντίσταση (ΕΛ.ΑΝΤ.) δεν είναι ένα ακόμη κόμμα, κίνημα ή οργάνωση, ανάμεσα στα πολλά που υπάρχουν, αλλά επιδιώκει τη βαθιά τομή στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ο παλαιοκομματισμός – δωσιλογισμός, με όποια ετικέτα κι αν παρουσιάζεται, πρέπει να ανατραπεί πριν διαλύσει τελείως και παραδώσει το έθνος. Η ΕΛ.ΑΝΤ. επιδιώκει πρωταρχικά την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, των οποίων τα σημαντικότερα προβλήματα είναι κοινά. Γι’ αυτό η ενότητα αυτή είναι απόλυτα εφικτή. Η ΕΛ.ΑΝΤ. επιδιώκει επίσης, την υπέρβαση των παλαιών διαχωριστικών γραμμών μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, που στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο κατακερματισμός και η διάσπαση των Ελλήνων σε ανταγωνιστικές πολιτικές φατρίες είναι το εργαλείο για τη διατήρηση της ξενοκρατίας στη χώρα. Γι’ αυτό η υπέρβαση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία. Ένα πατριωτικό όραμα που θα ενώσει τον Ελληνισμό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του έθνους.
Η πολιτική στρατηγική της ΕΛ.ΑΝΤ. κινείται σε τρείς βασικούς άξονες :
1ος. Αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για το τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί αυτό συμβαίνει.
2ος. Λεπτομερής σχεδιασμός μιας υψηλής εθνικής στρατηγικής του Ελληνισμού.
3ος. Αποτελεσματική οργάνωση και δράση για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής.
Οι πολιτικές θέσεις της ΕΛ.ΑΝΤ. είναι συνοπτικά οι ακόλουθες :
1. Υπεράσπιση της κυριαρχίας του κράτους – έθνους απέναντι στην παγκοσμιοποίηση την οποία στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο υλοποιούν η ΕΕ και η Ευρωζώνη (βλέπε Κεφάλαιο Α στο πλήρες κείμενο της Διακήρυξης).
2. Ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας με έξοδο από την Ευρωζώνη και την κυκλοφορία εθνικού νομίσματος. Η ισοτιμία της νέας δραχμής σε σχέση με το ευρώ θα καθοριστεί σε ένα προς ένα (1δραχμή θα αντιστοιχεί σε1ευρώ). Η ισοτιμία αυτή θα «κλειδώσει», δηλαδή, θα μείνει σταθερή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ώστε να μην υπάρξουν κερδοσκοπικές – υποτιμητικές επιθέσεις στο νέο εθνικό νόμισμα. Οι μισθοί, οι συντάξεις και τα υπόλοιπα εισοδήματα δε θα χάσουν την αγοραστική αξία τους (βλέπε Κεφάλαιο Β.1).
3. Εφαρμογή ενός ευρύτατου σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης με παραγωγικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία. Η χρηματοδότηση των παραγωγικών επενδύσεων θα γίνει με την έκδοση νέου χρήματος. Στόχος του σχεδίου είναι η υποκατάσταση των εισαγωγών, η αύξηση των εξαγωγών, η μείωση της ανεργίας και η βελτίωση των εισοδημάτων. Διαγραφή χρεών (Σεισάχθεια) ώστε αγρότες, επαγγελματίες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες να κάνουν μια νέα δημιουργική αρχή (βλέπε Κεφάλαιο Β.2).
4. Καταγγελία των τριών Δανειακών Συμβάσεων – Μνημονίων και παύση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων του δημόσιου χρέους. Όποιο τμήμα του χρέους αναγνωριστεί από τη χώρα μας, ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, αυτό θα αποπληρωθεί σε δραχμές και όχι σε συνάλλαγμα. Σύνδεση (όχι συμψηφισμός) της αποπληρωμής του χρέους με τις γερμανικές οφειλές, δηλαδή, το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις και τις αποζημιώσεις των θυμάτων (βλέπε Κεφάλαιο Β.3).
5. Εφαρμογή μιας εθνοκεντρικής υψηλής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής (βλέπε Κεφάλαιο Γ).
6. Άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων με αγορά ορισμένων οπλικών συστημάτων και αναβάθμιση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Η αποτρεπτική στρατηγική οφείλει να είναι αξιόπιστη και επαρκής (βλέπε Κεφάλαιο Γ3).
7. Υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από το εθνικό κέντρο. Καμιά συμφωνία για αντικατάσταση της με μια Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία υπό το γεωπολιτικό έλεγχο της Τουρκίας. Άμεση ενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (βλέπε Κεφάλαιο Γ4).
8. Πολιτική και διπλωματική προετοιμασία για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια – με αντίστοιχη επέκταση του εναέριου χώρου – και την ανακήρυξη ΑΟΖ (βλέπε Κεφάλαιο Γ5).
9. Επιδίωξη συμμαχιών με χώρες της περιοχής και κάποιες από τις Μεγάλες Δυνάμεις στη βάση κοινών συμφερόντων. Κανένα κράτος δεν επιθυμεί να καταστεί η Τουρκία ηγεμονική περιφερειακή δύναμη (βλέπε Κεφάλαιο Γ6).
10. Καταγγελία και ακύρωση στην πράξη της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών (βλέπε Κεφάλαιο Γ7).
11. Υπεράσπιση με όλα τα μέσα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο (βλέπε Κεφάλαιο Γ8).
12. Δραστική αντιμετώπιση της δημογραφικής συρρίκνωσης που προκαλείται από την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση των Ελλήνων. Ουσιαστική ενίσχυση κάθε οικογένειας που αποκτάει ένα νέο παιδί. Το κράτος θα αναλάβει τα έξοδα ανατροφής των Ελληνόπουλων (βλέπε Κεφάλαιο Δ).
13. Άμεση αντιμετώπιση της πληθυσμιακής αλλοίωσης από τις μεταναστευτικές ροές. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων. Η μετανάστευση πρέπει να είναι νόμιμη και ελεγχόμενη ως προς το ύψος της. Άμεση αλλαγή του νόμου για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς ώστε να αποτραπεί η μετατροπή της πατρίδας μας σ’ ένα πολυεθνικό – πολυπολιτισμικό μόρφωμα (βλέπε Κεφάλαιο Ε).
14. Κανένα από τα υπάρχοντα κομματικά σχήματα δεν έχει μια συνολική και αξιόπιστη πρόταση σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των απειλών και την επιβίωση του έθνους των Ελλήνων. Η αίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών οδήγησε στη δημιουργία της ΕΛ.ΑΝΤ. (βλέπε Κεφάλαιο ΣΤ).
Ίσως όλα αυτά να φαίνονται σε πολλούς μεγάλα και δύσκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε στα γόνατα.
«Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους θεούς, όρθιοι μιλούμε». Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΕΛ.ΑΝΤ.)
Η ΕΛ.ΑΝΤ. με τη Διακήρυξη αυτή καταθέτει ένα ολιστικό σχέδιο σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο για μια κυρίαρχη και ισχυρή Ελλάδα, ικανή να αντιμετωπίσει τις απειλές που συσσωρεύονται.
Η ΕΛ.ΑΝΤ. απευθύνεται σ’ όλους τους Έλληνες, είτε προέρχονται από την ευρύτερη Δεξιά είτε από την ευρύτερη Αριστερά, που θέλουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τα παιδιά τους, το σπίτι τους και το βιός τους, την προσωπική αξιοπρέπειά τους και την αξιοπρέπεια της πατρίδας τους, που θέλουν να είναι ελεύθεροι.
Η ΕΛ.ΑΝΤ. καλεί σε συστράτευση όσους αρνούνται να αποδεχτούν την ευρω-κατοχή ως κανονικότητα, τη γερμανική ηγεμονία ως αναγκαιότητα και την τουρκική επικυριαρχία ως την αναπόφευκτη μοίρα του αδύναμου.
Η ΕΛ.ΑΝΤ. δημιουργήθηκε από έλληνες πολίτες που θέλουν να βάλουν τέλος στην εθνική παρακμή και δεν έχει καμιά σχέση ούτε με επαγγελματίες πολιτικούς, ούτε με «αναγνωρίσιμους ειδικούς», κάθε κατηγορίας, που, από τα μέσα ενημέρωσης, έχουν αναλάβει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Η ΕΛ.ΑΝΤ. προτρέπει τους πατριώτες που συμφωνούν με τις βασικές θέσεις αυτής της Διακήρυξης να τη διαδώσουν, να τη συζητήσουν – αναλύσουν στον περίγυρό τους και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τοπικούς Πυρήνες Αντιστασιακής Πρωτοβουλίας (ΠΑΠ) ανά την Ελλάδα, την Κύπρο και στην Ομογένεια.
«Αισχρόν έστι σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης» Δημοσθένης.
*Σημεία της Διακήρυξης μπορεί, κατά χρονικά διαστήματα, να επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις.
Η Επιτελική Ομάδα της ΕΛ.ΑΝΤ. Οκτώβριος 2019