ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Ξέφραγο αμπέλι πολυπολιτισμικότητας

Του Δημήτρη Δημόπουλου

03/09/2023
4.8
(16)

Ενώ η Ελλάδα καταστρέφεται και μεταβάλλεται σε «κρανίου τόπο» από τις πυρκαγιές, παράλληλα συντελείται και η αντικατάσταση του πληθυσμού της. Αντιγράφουμε από τα επίσημα Δελτία Τύπου μιας μόνο ημέρας (1-3-23) της Αστυνομίας και του Λιμενικού:

  1. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περάσει από την Τουρκία, διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.
  2. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.
  3. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν, σε οικισμό της Ροδόπης, μία αλλοδαπή διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό όχημα με το οποίο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.
  4. Αστυνομικοί από το ίδιο Τμήμα Σαπών συνέλαβαν, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, έναν αλλοδαπό διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
  5. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν, στην εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου, έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε φορτηγό όχημα μετά ρυμουλκούμενου και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.
  6. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν, στην Εγνατία οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης, έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας φορτηγό όχημα μετά ρυμουλκούμενου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά σε μια μόνο μέρα εντοπίστηκαν 46 λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν επτά διακινητές. Πόσοι άλλοι όμως διακινήθηκαν την ίδια μέρα χωρίς να εντοπιστούν; Αν διαβάζει κάποιος μια επαρχιακή εφημερίδα της Αν. Μακεδονίας-Θράκης θα δει ότι παρόμοιες περιπτώσεις καταγράφονται καθημερινά. Εκείνος ο «φράκτης του Έβρου», που διαφήμιζε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, τι γίνεται; Με το ρυθμό χελώνας που προχωράει είναι ζήτημα αν σε μια δεκαετία θα έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ.

Συνεχίζουμε τον απολογισμό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) πάντα για την ίδια μέρα:

  1. Περιπολικό πλοίο του Λιμενικού διέσωσε, 9 μίλια νότια της Σερίφου, 61 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου και από εκεί θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μαλακάσας.
  2. Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλλεξε, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Παληός, βορειοανατολικά της Λέσβου, 37 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ Μαυροβουνίου.
  3. Άλλοι 37 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στην περιοχή Σχοινιά Σητείας. Οι μετανάστες είχαν αποβιβαστεί από ιστιοφόρο σκάφος και εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου-Ζάκρου Σητείας.

Συνολικά 135, μαζί και με αυτούς από τη Θράκη, 181 λαθρομετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας σε μια μόνο μέρα, χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε πόσοι ακόμα, ίσως και περισσότεροι, μπήκαν χωρίς να εντοπιστούν.

Τι γίνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παράνομα εισέρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα; Τους μεταφέρουν, όσους εντοπίζουν οι αρχές, στα ΚΥΤ ανά τη χώρα. Εκεί, μετά από κάποιες διαδικασίες, σχεδόν όλοι υποβάλουν αίτηση ασύλου ή διεθνούς προστασίας και ύστερα από ένα διάστημα, με τη βοήθεια των ΜΚΟ και εξειδικευμένων δικηγόρων, κυκλοφορούν ελεύθεροι λαμβάνοντας και τα σχετικά χρηματικά επιδόματα. Οι απελάσεις είναι σχεδόν μηδενικές.

Στην πορεία κάποιοι απ’ αυτούς καθώς και τα παιδιά τους θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια Όμως, η παράνομη είσοδος στη χώρα είναι ποινικό αδίκημα και θα έπρεπε όλοι αυτοί να συλλαμβάνονται και να προσάγονται στη δικαιοσύνη, μαζί με τους διακινητές.

Η μεταναστευτική πολιτική είναι αρμοδιότητα κάθε κράτους-μέλους σύμφωνα με τις Συνθήκες της Ε.Ε. Η Λιθουανία θέσπισε νομοθεσία παρεμπόδισης κάθε παράνομης εισόδου για λόγους ασφαλείας. Οι ΗΠΑ γυρίζουν πίσω τα πλεούμενα με μετανάστες από την Αϊτή που πλησιάζουν στις ακτές τους.

Αν η Κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα ήθελαν να προασπίσουν την ομοιογένεια του πληθυσμού και την κοινωνική συνοχή θα έπρεπε να θεσπίσουν νομοθεσία που να προβλέπει ότι όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα δε θα δικαιούται να υποβάλλει αίτηση ασύλου. Εξ’ άλλου, όλοι σχεδόν προέρχονται από την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), θεωρείται ασφαλής χώρα και άρα δεν κινδυνεύει εκεί η ζωή τους.

Αλλά όχι, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, όπως είχε δηλώσει από την αρχή της θητείας του (το 2019) ο κ. Μητσοτάκης, χαίρεται να βλέπει την ελληνική κοινωνία να μεταβάλλεται σε πολυπολιτισμική. Χαίρεται, δηλαδή, να βλέπει τους Έλληνες να γίνονται, σιγά-σιγά, μια από τις διάφορες μειονότητες που θα κατοικούν στον ελλαδικό χώρο. Κάτι ανάλογο, σε ακόμη μεγαλύτερο αναλογικά βαθμό, γίνεται και στην Κύπρο με λαθρομετανάστες που περνούν τη νεκρή ζώνη από τα Κατεχόμενα.

Ο εποικισμός που συντελείται συστηματικά αποτελεί μορφή υβριδικού πολέμου από την πλευρά της Τουρκίας. Η λαθρομετανάστευση είναι βασικά πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και δευτερευόντως ανθρωπιστικό θέμα. Όσο αυτό δε γίνεται κατανοητό διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις τότε: Καληνύχτα Ελλάδα.

 

Πηγή: www.ellinikiantistasi.gr

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιράσου το άρθρο: